Grankulla Scoutkår

Grankulla Scoutkår är en svenskspråkig scoutkår med verksamhet i Grankulla. Kåren har verksamhet för barn och ungdomar från och med åttaårsåldern. Grankulla Scoutkår är en kår med kring 100 medlemmar, och vi håller till på kårlokalen Winden (Södra Heikelvägen 5).

Vill bli medlem i kåren?

Kontakta medlemsregisteransvarig Jannica ifall du eller ditt barn vill komma med på intresselistan. Det finns platser i de flesta grupper, kolla listan här nedanför om du är osäker på vilken grupp ditt barn hör till. Alla grupper har en maxstorlek på 20 personer, men om det finns stort intresse för någon grupp kan eventuellt en ny grupp grundas. 

Yngre vargungar: födda 2013, åk 2

Äldre vargungar: födda 2012, åk 3

Äventyrsscouter: födda 2011-2010, åk 4-5

Spejare: födda 2009-2007, åk 6-8

Explorers: födda 2006 och tidigare men under 18 år gamla

Rovers och ledare: över 18 år

Ifall du vill börja, skicka iväg ett mejl till emil.vasara@grankullascoutkar.fi där du meddelar namn, födelseår och mejladress. 

Händelsekalender

15.5. Sista anmälningsdagen för sommarlägret Katti Line

15.5. Vuxenutflykt till Kasaberget

25.5. Månadsmöte 18.00-19.30

14-17.6 Sommarlägret Katti Line för vargungar och äventyrsscouter

15-23.7. Finnjamboreen Kajo

Kom ihåg att också kolla på gruppernas program, det kan finnas specialmöten och lediga dagar som inte gäller för alla.

Mötestider våren 2022

Vargungar: tisdagar klockan 17.30-18.30

Äventyrsscouter: torsdagar klockan 17.00-18.00

Spejare: måndagar klockan 19.00-20.00

Feedback

 

Vårens möten

Hoppas ni hade ett skönt jullov och är taggade på en ny scouttermin! Mötena börjar vecka 3, samma dagar som på hösten. Observera att tidpunkten för vargungarnas och äventyrsscouternas möten har ändrat (se Mötestider våren 2022).

Kom ihåg att inte komma på möte ifall ni har coronasymtom eller testat positivt. Tills vidare hålls alla möten utomhus, så ha på er kläder enligt väder!

 

 

Skriv i scoutposten!

Hej! Vi på scoutpostens redaktion söker efter scouter i alla åldrar för att skriva bokrecensioner för en helhet om scouternas läsutmaning. Låter det här som något för dig?

Recensionen kan vara om vilken bok som helst, du behöver alltså inte läsa en ny bok om du inte vill. Vill du ha hjälp med skrivandet eller idéer på böcker hjälper jag också gärna.  Formatet är flexibelt, men det ska finnas en betygsättning (1-5) och recensionen ska vara under 200 ord.

Hör av er till mig med frågor eller färdiga recensioner före april! Man kan skicka en whatsapp (0505675755) eller mejl (carolina.savander@grankullascoutkar.fi). Hoppas vi hörs!
Hälsningar Carolina

Scoutposten är en tidning som skickas ut till alla svenskspråkiga scouter.

Möten hålls i allmänhet på Winden, Södra Heikelvägen 5

Nya Pressun

Nya Pressun är ett medlemsbrev som skickas ut en gång i månaden med information om kommande evenemang och händelser i kåren. 

Senaste nya pressun hittar du här

Gamla nummer hittar du under fliken "bra att veta"

Program

Alla åldersgruppers program hittas under fliken grupper och här:

 

Vargungarna

Äventyrsscouterna

Spejarna

Spejarnas scoutminnen

 

”Jag har varit i Akka, och det bästa minne var när vi gick och paddla. Vi paddlade i 2 grupper. Vi paddlade i många olika forsar. Många blev blöta men jag blev inte alls. Vi åkte dit och tillbaka med en bil som bara några rymdes i medan resten fick gå. Jag gick dit men åkte hem med bilen. Det var en av det bra händelserna på den sommaren. Det var ett bra läger tills jag blev sjuk.”


”Mitt bästa scoutminne är när vi har lagat mat och bakat, för att jag älskar att laga mat och att baka.”


”Min första vinterhajk i Noux, det var -13 grader och roligt för att allas kläder var frusna.”

”Vårt bästa scoutminne är från Akka 2018. Det var spännande att åka ända till Lappland. Det roligaste på lägret var när vi hade en skattjakt och alla grupper sökte efter 10 kilo godis i skogen. Ingen hittade det och det slutade med att alla grupper satte sig ner och spelade maffia. Godiset blev senare ledargodis ☹”


”Jag minns när vi hade vårt eget disco när jag var äventyrsscout”


”Mitt första scoutläger var Julmisen. Det som jag kommer ihåg bäst därifrån var P-råddet, det var ganska hemskt men vid slutet var det roligt. Jag hade ett par kompisar där och det var jättekul.”